Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10

Students can learn the concepts of addition and subtraction from Big Ideas Math Answer Grade K. This is the best source for your child to improve their performance skills. Big Ideas Math Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 Answer Key is given in the pdf format so that you can prepare in the online or offline mode. They learn counting numbers, subtraction and solve problems by using those concepts. Understand the way of representing the numerical operations with the help of Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10.

Big Ideas Math Book Grade K Answer Key Chapter 7 Subtract Numbers within 10

Children develop strategies for subtracting the whole numbers by referring to our BIM Grade K 7th Chapter Subtract Numbers within 10. This Subtract Numbers within 10 chapter discusses the concepts like Vocabulary, Understand Subtraction, Take From, etc. We provide different methods to solve the problems by using the Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10. Hence Download Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 pdf for free.

Lesson: 1 Understand Subtraction

Lesson: 2 Subtraction: Take From

Lesson: 3 Subtraction: Take Apart

Lesson: 4 Subtraction Number Patterns

Lesson: 5 Practice Subtraction

Lesson: 6 Use a Group of 5 to Subtract

Lesson: 7 Related Facts

Chapter 7: Subtract Numbers within 10

Subtract Numbers within 10 Vocabulary

Directions:
Name the parts and the whole for the group. Then complete the number bond.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 v 1

Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-v-1

Explanation:
Number bond:
A number bond is a simple addition of two numbers that add up to give the sum. Using number bonds, one can instantly tell the answer without the need for the actual calculation.
Whole: Here we know that 5 is a whole number. The number 3 combines with other number 2 gives the result 5.
Parts: A number can be thought of as a whole made up of different pairs, or parts, added together.

Vocabulary Cards
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 v 2

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 v 3

Lesson 7.1 Understand Subtraction

Explore and Grow

Directions: Use counters to act out the story.

  • There are 4 students in the school. Write the number.
  • 3 students leave the school. Write the number.
  • Tell how many students are left in the school.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-1

Explanation:
There are 4 students in the school.
In that 3 students leave the school.
Now we have to take away 3 from 4.
4 – 3 = 1
Hence 1 student is left in the school.

Think and Grow

Directions:
Complete the sentence to tell how many students there are in all how many are leaving, and how many are left.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-2

Explanation:
There are 5 students in the class.
Out of them 3 students left the class.
Now we have to find how many students are left in the class.
Take away 3 from 5
5 – 3 = 2
Thus there are 2 students in the class.

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Complete the sentence to tell how many students there are in all, how many are leaving, and how many are left.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-3

Explanation:
There are 6 students in the football ground.
2 students are leaving the ground.
We have to take away 2 from the total number of students.
6 – 2 = 4

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-4

Explanation:
There are 8 students in the room.
Out of which 3 students left the room.
So, 8 – 3 = 5
Thus there are 5 students left in the room.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-5

Explanation:
There are 10 students in the bus.
In which 3 students are getting down.
Take away 3 from 10.
10 – 3 = 7
Thus there are 7 students in the bus.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • You have 8 green beans on your plate. You eat 6 of them. Cross out the green beans you eat. Then complete the sentence to match your picture.
  • You have 6 carrots on your plate. You eat some of them. Cross out the carrots you eat. Then complete the sentence to match your picture.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-6

Explanation:
You have 8 green beans on your plate. You eat 6 of them
So, you have to subtract 6 from 8.
Takeaway 6 from 8 which gives 2.
8 – 6 = 2
Thus there are 2 green beans on your plate.
You have 6 carrots on your plate. You eat some of them.
Takeaway 2 from 6 which gives 4.
6 – 2 = 4
Thus there are 4 carrots on your plate.

Understand Subtraction Homework & Practice 7.1

Directions:
1 and 2 Complete the sentence to tell how many students there are in all, how many are leaving, and how many are left.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-7

Explanation:
There are 3 students in the ground.
Among them 1 student leaving the ground.
So, takeaway 1 from 3
3 – 1 = 2
Thus 2 students left in the ground.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-8

Explanation:
5 students playing the room.
In which 1 student is leaving the room.
So, takeaway 1 from 5 we get 4
5 – 1 = 4
Thus 4 students left in the room.

Directions:
3 and 4 Complete the sentence to tell how many students there are in all, how many are leaving, and how many are left. 5 You have 9 blueberries on your plate. You eat some of them. Cross out the blueberries you eat. Then complete the sentence to tell how many blueberries there are in all, how many you eat, and how many are left.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-9

Explanation:
There are 7 students in the library.
3 students are leaving the library.
Takeaway 3 from 7.
7 – 3 = 4
Hence 4 students are left in the library.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-10

Explanation:
Total number of students in the playground are 10.
Of which 4 students left the playground
That means we have takeaway 4 from 10.
10 – 4 = 6
Thus 6 students are left in the playground .

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.1 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.1-11

Explanation:
You have 9 blueberries on your plate. You eat some of them.
Takeaway 1 blueberry from your plate.
9 – 1 = 8
Thus there are 8 blueberries on your plate.

Lesson 7.2 Subtraction: Take From

Explore and Grow

Directions: Use counters to act out the story.

  • There are 5 birds in the cage. Write the number.
  • 3 of the birds fly away. Write the number.
  • Tell how many birds are left in the cage.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-1

Explanation:
There are 5 birds in the cage. In which 3 of the birds fly away.
Now we have to take away 3 from 5.
5 – 3 = 2
Thus 2 birds are left in the cage.

Think and Grow

Directions:
Complete the sentence to tell how many animals there are in all, how many are leaving, and how many are left. Then complete the subtraction sentence to match.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-2

Explanation:
There are 5 animals on the ground.
Among them 1 animal leaving the ground.
So, take away 1 from 5
5 – 1 = 4
Thus 1 animal left in the ground.

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many deer there are in all, how many are leaving, and how many are left. Then complete the subtraction sentence to match. 2 and 3 Complete the subtraction sentence to tell how many animals are left.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-3

Explanation:
There are 5 deers in all. Among them, 4 are leaving.
So subtract 4 deers from 5. So that we can know how many deers are left.
5 – 4 = 1
Thus only 1 deer is left.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-4

Explanation:
There are 4 deers in all. Among them, 2 are leaving.
So subtract 2 deers from 4. So that we can know how many deers are left.
4 – 2 = 2
Thus 2 deers are left.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-5

Explanation:
There are 9 sheep in all. Out of 9 three sheep are leaving.
9 – 3 = 6
Thus 6 sheep are left.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
Some of the bats in a cave fly away. Cross out the bats that fly away. Then complete the subtraction sentence to tell how many are left.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-6

Explanation:
By seeing the figure we can say that there are 9 bats in all.
Now we have to subtract 2 bats from 9.
We get 9 – 2 = 7

Subtraction: Take From Homework & Practice 7.2

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many panthers there are in all, how many are leaving, and how many are left. Then complete the subtraction sentence to match.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-7

Explanation:
From the above figure we can see that there are 3 panthers.
In that 1 panther is leaving.
So we have to subtract 3 from 1.
3 – 1 = 2
Thus 2 panthers are left.

Directions:
2 and 3 Complete the subtraction sentence to tell how many animals are left. 4 Some of the wolves leave the group. Cross out the wolves that leave. Then complete the subtraction sentence to tell how many wolves are left.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-8

Explanation:
There are 4 rabbits in all.
We observe that 1 rabbit is leaving.
4 – 1 = 3
Thus 3 rabbits are left.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-9

Explanation:
There are 7 eagles in all.
We observe that four eagles are leaving.
7 – 4 = 3
Thus 3 eagles are left.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.2 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.2-10

Explanation:
There are 10 wolves in all.
We have to subtract 2 wolves from them.
Cross any two wolves to find the subtraction equation.
10 – 2 = 8

Lesson 7.3 Subtraction: Take Apart

Explore and Grow

Directions:
There are 7 apples in the tree. Some are red and some are yellow. Use counters to show the apples in the tree. Write the number above the tree. Take apart the group of apples by placing the red apples in one group and the yellow apples in another group. Write the numbers.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-1 (1)

Explanation:
Given that,
There are 7 apples in the tree. Some are red and some are yellow.
There are 4 apples on the tree and 3 yellow apples on the tree.
4 + 3 = 7

Think and Grow

Directions:
Circle the linking cubes to show the parts in the number bond. Then write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole. Cross out the part on the number bond that you take away.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-2

Explanation:
There are 5 cubes in all.
3 and 2 are the parts and 5 is the number bond.
Now we have to take away 3 from 5.
5 – 3 = 2

Apply and Grow

Directions:
1 Circle the linking cubes to show the parts in the number bond. Then write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole. Cross out the part on the number bond that you take away. 2 Take apart the linking cubes. Circle the parts. Write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole. Then write another subtraction sentence by taking the other part from the whole.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-3

Explanation:
There are 8 cubes in all. Among them we have to take away 3 cubes, we get
8 – 3 = 5

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-4

Explanation:
There are 9 cubes in all. Among them we have to take away 2 cubes, we get
9 – 2 = 7
There are 9 cubes in all. Among them we have to take away 3 cubes, we get
9 – 3 = 6

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: You have 10 balloons. You want to share some with your friend.

  • Put the balloons into 2 groups. Circle the groups. Then cross out the group you give to your friend. Write a subtraction sentence to match your picture. Circle the number that shows how many balloons you have left.
  • Show another way you can share the balloons. Then write a subtraction sentence to match your picture. Circle the number that shows how many balloons you have left.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-5

Explanation:
There are 10 ballons in all.
Put the balloons into 2 groups. Circle the groups. Then cross out the group you give to your friend.
From the figure, we observe that you give 3 balloons to your friend.
10 – 3 = 7
From the figure, we observe that you give 5 balloons to your friend.
10 – 5 = 5

Subtraction: Take Apart Homework & Practice 7.3

Directions:
1 Circle the linking cubes to show the parts in the number bond. Then write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole. Cross out the part on the number bond that you take away. 2 Take apart the linking cubes. Circle the parts. Then write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-6 (1)

Explanation:
There are 4 cubes in all.
Make a group and cross 3 cubes from the total.
4 – 3 = 1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-7

Explanation:
There are 6 cubes in all.
Make a group and cross 2 cubes from the total.
6 – 2 = 4

Directions:
3 Take apart the linking cubes. Circle the parts. Write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole. Then write another subtraction sentence by taking the other part from the whole. 4 You pick 8 flowers. You want to give some to your friend. Put the flowers into 2 groups. Circle the groups. Then cross out the group you give to your friend. Write a subtraction sentence to match your picture. Circle the number that shows how many flowers you have left.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-8

Explanation:
There are 8 cubes in all.
Make a group and cross 3 cubes from the total.
8 – 3 = 5
There are 8 cubes in all.
Make a group and cross 2 cubes from the total.
8 – 2 = 6

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.3 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.3-9

Explanation:
There are 8 flowers in all.
Out of which 4 flowers are crossed.
8 – 4 = 4

Lesson 7.4 Subtraction Number Patterns

Explore and Grow

Directions:
Shade the boxes to show how many there are to start. Cross out the shaded boxes to show how many are being taken away. Tell how many are left.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-1

Think and Grow

Directions:
Complete the subtraction sentence to tell how many dots are left. Tell what you notice.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-2

Explanation:
In the first block 4 boxes are shaded.
4 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
4 – 4 = 0
In the first block 7 boxes are shaded.
0 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
7 – 0 = 7

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Complete the subtraction sentence to tell how many dots are left. Tell what you notice. 4 – 6 Complete the subtraction sentence. Tell what you notice.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-3

Explanation:
In the first block 8 boxes are shaded.
0 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
8 – 0 = 8

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-4

Explanation:
In the first block 8 boxes are shaded.
8 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
8 – 8 = 0

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-5

Explanation:
In the first block 8 boxes are shaded.
1 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
8 – 1 = 7

Question 4:

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-6

Explanation:
In the first block 6 boxes are shaded.
6 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
6 – 6 = 0

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-7

Explanation:
In the first block 9 boxes are shaded.
1 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
9 – 1 = 8

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-8

Explanation:
In the first block 10 boxes are shaded.
0 shaded blocks are crossed.
Now we have to write the subtraction equation for that
10 – 0 = 1

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • You make 9 bracelets. You give all of them away. Cross out the bracelets you give away. Then write a subtraction sentence to tell how many bracelets you have left.
  • Your friend makes 6 bracelets. She does not give away any of her bracelets. Draw and color your friend’s bracelets. Then write a subtraction sentence to tell how many bracelets she has left.
  • Your friend gives you a bracelet. Write a subtraction sentence to tell how many bracelets she has left now.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-9

Subtraction Number Patterns Homework & Practice 7.4

Directions:
1 – 3 Complete the subtraction sentence to tell how many dots are left. Tell what you notice.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-10

Explanation:
There are 3 shaded blocks.
Out of them 1 block is crossed.
3 – 1 = 2
Thus 2 are left.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-11

Explanation:
There are 3 shaded blocks.
Out of them 0 block is crossed.
3 – 0 = 3
Thus 3 are left.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 12
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-12

Explanation:
There are 3 shaded blocks.
Out of them 3 blocks are crossed.
3 – 3 = 0
Thus 0 are left.

Directions:
4 – 6 Complete the subtraction sentence. Tell what you notice. 7 Your friend makes 10 cards. She does not give away any of her cards. Draw and color your friend’s cards. Then write a subtraction sentence to tell how many cards she has left. Your friend gives you a card. Write a subtraction sentence to tell how many cards she has left now.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 13
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-13

Explanation:
There are 10 cards.
You give all the cards.
10 – 10 = 0

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 14
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-14

Explanation:
There are 7 cards.
You give away 1 card.
7 – 1 = 6

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 15
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-15

Explanation:
There are 9 cards.
You give away 0 card.
9 – 0 = 9

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.4 16
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.4-16

Explanation:
There are 10 cards.
You give away 0 card.
10 – 0 = 10
There are 10 cards.
You give away 1 card.
10 – 1 = 9

Lesson 7.5 Practice Subtraction

Explore and Grow

Directions:
Use counters in the five frame to show how many there are to start. Show how many counters are being taken away. Tell and write how many are left.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-1

Think and Grow

Directions:
Complete the subtraction sentence. Tell how you found your answer.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-2

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 4 Complete the subtraction sentence. Tell how you found your answer. 5 Circle all of the subtraction problems that equal 3.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-3

Explanation:
The subtraction sentence for 2 – 2 is 0.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-4

Explanation:
The subtraction sentence for 5 – 0 = 5

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-5

Explanation:
The subtraction sentence for 4 – 2 = 2

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-6

Explanation:
The subtraction sentence for 5 – 3 = 2

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-7

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: You are playing a video game.

  • You have 5 spaceships. Some of them are captured. Cross out the spaceships that are captured. Then write a subtraction sentence to tell how many spaceships you have left.
  • You need to capture 5 aliens to win. You capture some aliens. Cross out the aliens that you capture. Then write a subtraction sentence to tell how many aliens you still need to capture.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-8

Practice Subtraction Homework & Practice 7.5

Directions:
1 – 3 Complete the subtraction sentence. Tell how you found your answer.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-9

Explanation:
The subtraction sentence for 5 – 5 is 0.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 10
Answer: 4
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-10

Explanation:
The subtraction sentence for 4 – 0 is 4.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 11
Answer: 3
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-11

Explanation:
The subtraction sentence for 5 – 2 is 3.

Directions:
4 and 5 Complete the subtraction sentence. Tell how you found your answer. 6 Circle all of the subtraction problems that equal 2. 7 You are playing a video game. You need to visit 5 moons. You visit some moons. Cross out the moons you visit. Then write a subtraction sentence to tell how many moons you have left to visit.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 12
Answer: 1
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-12

Explanation:
The subtraction sentence for 4 – 3 = 1

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 13
Answer: 2
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-8

Explanation:
The subtraction sentence for 3 – 1 is 2.

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 14
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-14

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.5 15
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.5-15

Explanation:
There are 5 moons.
We have to cross 1 moon from them.
The subtraction sentence for 5 – 1 is 4.

Lesson 7.6 Use a Group of 5 to Subtract

Explore and Grow

Directions:
Color the counters to show how many there are in all. Cross out counters to take away 5. Complete the subtraction sentence.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-1

Explanation:
Shade the counters given in the figure.
We have to cross 5 counters.
The subtraction sentence for 6 – 5 = 1

Think and Grow

Directions:
Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-2

Explanation:
There are 7 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 7 – 5 = 2
There are 9 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 9 – 5 = 4

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence. 3 Draw 10 counters. Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 3
Answer: 0
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-3

Explanation:
There are 5 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 5 – 5 = 0

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 4
Answer: 1
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-4

Explanation:
There are 6 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 6 – 5 = 1

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 5
Answer: 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-5

Explanation:
There are 10 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 10 – 5 = 5

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: You have 2 rolls to knock down 10 bowling pins.

  • On your first roll, you knock down 5 pins. Cross out the pins you knock down. Then write a subtraction sentence to match your picture. How many pins do you need to knock down on your second roll? Circle the answer.
  • On your second roll, you knock down the pins that are left. Write a subtraction sentence to show how many pins you have left now.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 6
Answer:
10 – 5 = 5
5 – 5 = 0
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-6

Use a Group of 5 to Subtract Homework & Practice 7.6

Directions:
1 and 2 Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-3

Explanation:
There are 5 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 5 – 5 = 0

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 8
Answer: 2
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-8

Explanation:
There are 7 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 7 – 5 = 2

Directions:
3 Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence. 4 Draw 8 counters. Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence. 5 You have 2 throws to knock down 9 bottles. On your first throw, you knock down 5 bottles. Cross out the bottles you knockdown. Then write a subtraction sentence to match your picture. How many more bottles do you need to knock down? Circle the answer.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 9
Answer: 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-9

Explanation:
There are 5 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 5 – 5 = 0

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 10
Answer: 3
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-10

Explanation:
There are 8 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 8 – 5 = 3

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.6 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.6-11

Explanation:
There are 9 counters. Among them 5 counters are crossed.
The subtraction sentence for 9 – 5 = 4

Lesson 7.7 Related Facts

Explore and Grow

Directions:

  • You have 3 yellow linking cubes and 2 green linking cubes. How many linking cubes do you have in all? Write an addition sentence to match the picture.
  • You have 5 linking cubes. You give your friend 2 linking cubes. How many linking cubes do you have left? Write a subtraction sentence to match the picture.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-1

Explanation:
There are 3 yellow linking cubes and 2 green linking cubes.
The addition sentence is 3 + 2 = 5
There are 5 linking cubes. You give your friend 2 linking cubes.
5 – 2 = 3

Think and Grow

Directions:
Tell whether the pictures show addition or subtraction. Then write addition and subtraction sentences to show the related facts.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-2

Explanation:
The addition sentence for the first figure is 2 + 3 = 5
The subtraction sentence for the second figure is 5 – 3 = 2

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 Tell whether the pictures show addition or subtraction. Then write addition and subtraction sentences to show the related facts. 2 and 3 Circle the addition and subtraction sentences that show related facts. Tell how you know.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-3

Explanation:
There are 5 bees in all.
4 bees are leaving.
5 – 4 = 1
There is 1 bee and 4 bees are coming.
1 + 4 = 5

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-4

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-5

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • A zoo has 5 lizards. Some are green and some are brown. Color the lizards. Then write an addition sentence to match your picture.
  • Write a subtraction sentence that shows the related fact. Tell a story to match your subtraction sentence.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 6
Answer:
3 + 2 = 5
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-6

Explanation:
There are 3 green lizards and 2 brown lizards.
Additional sentence 3 + 2 = 5
There are 5 lizards in all.
subtraction sentence 5 – 2 = 3

Related Facts Homework & Practice 7.7

Directions:
1 Tell whether the pictures show addition or subtraction. Then write addition and subtraction sentences to show the related facts.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-7

Explanation:
There are 5 seals and 1 seal is leaving.
The subtraction sentence is 5 – 1 = 4
There are 4 seals on the ice and 1 seal is coming.
4 + 1 = 5

Directions:
2 and 3 Circle the group of addition and subtraction sentences that shows related facts. Tell how you know. 4 A tank at a pet store has 5 tree frogs. Some are blue and some are red. Color the frogs. Then write an addition sentence to match your picture. Write a subtraction sentence that shows the related fact. Tell a story to match your subtraction sentence.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-8

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 9
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-9

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 7.7 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-7.7-10

Subtract Numbers within 10 Performance Task

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 1
Directions:
1 You blow 9 bubbles in the air. There are more big bubbles than small bubbles. Draw the bubbles. Then write a subtraction sentence to tell how many small bubbles are in the air. 2 Some of the bubbles pop. Cross out the bubbles that pop. Then write a subtraction sentence to tell how many bubbles are left. 3 All of the remaining bubbles pop. Write a subtraction sentence to tell how many bubbles are left now.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-2

Explanation:
Given that,
There are 9 bubbles in the air.
There are more big bubbles than small bubbles.
9 – 4 = 5
Thus the subtraction sentence is 9 – 4 = 5

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-3
Thus the subtraction sentence is 9 – 5 = 4

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-4
Thus the subtraction sentence is 9 – 9 = 0

Subtract Numbers within 10 Activity

Losing Teeth
Directions:
Spin the blue spinner. Put that many counters on the ten frame. Spin the red spinner. Take away that many counters from the ten frame. Tell how many counters are left. Complete the subtraction sentence on your Subtraction Recording Sheet. Repeat this process until you fill your sheet.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 5
Answer:
10 – 4 = 6

Explanation:
Let the number in the blue spinner be 10
Let the number in the red spinner be 4
10 – 4 = 6

Subtract Numbers within 10 Chapter Practice

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many students there are in all, how many are leaving, and how many are left. 2 Complete the sentence to tell how many lions there are in all, how many are leaving, and how many are left. Then complete the subtraction sentence to match.

7.1 Understand Subtraction

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 1
Answer: 7 – 6 = 1
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-1

Explanation:
There are 7 students in all.
6 students are leaving.
So, we have to take away 6 from 7.
7 – 6 = 1
Thus 1 student left.

7.2 Subtraction: Take From

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 2
Answer: 6 – 3 = 3
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-2

Explanation:
There are 6 lions in all.
3 lions are leaving.
Take away 3 lions from 6
6 – 3 = 3
Thus 3 lions left.

Directions:
3 Circle the linking cubes to show the parts in the number bond. Then write a subtraction sentence by taking one of the parts from the whole. Cross out the part on the number bond that you take away. 4 You have 9 toys. You want to give some to your friend. Put the toys into 2 groups. Circle the groups. Then cross out the group you give to your friend. Write a subtraction sentence to match your picture. Circle the number that shows how many toys you have left. 5 Complete the subtraction sentence to tell how many dots are left. Tell what you notice.

7.3 Subtraction: Take Apart

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 3
Answer: 7 – 2 = 5
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-3

Explanation:
There are 7 linking cubes in all.
2 cubes are crossed.
7 – 2 = 5
Thus 5 cubes are left.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-4

Explanation:
There are 9 dragons in all.
9 dragons are crossed.
9 – 9 = 0

7.4 Subtraction Number Patterns

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-5

Explanation:
There are 6 shaded blocks. In that 6 blocks are crossed.
6 – 6 = 0

Directions:
6 and 7 Complete the subtraction sentence. Tell what you notice. 8 and 9 Complete the subtraction sentence. Tell how you found your answer. 10 Circle all of the subtraction problems that equal 4.

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 6
Answer: 3
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-6

Explanation:
The subtraction sentence is 3 – 0 = 3

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 7
Answer: 7
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-7

Explanation:
The subtraction sentence is 8 – 1 = 7

7.5 Practice Subtraction

Question 8.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 8
Answer: 2
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-8

Explanation:
The subtraction sentence is 3 – 1 = 2

Question 9.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 9
Answer: 2
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-9

Explanation:
The subtraction sentence is 4 – 2 = 2

Question 10.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-10

Directions:
11 Cross out 5 counters to show how many to take away. Use the ten frame to complete the subtraction sentence. 12 An aquarium has 5 starfish. Some are orange and some are purple. Color the starfish. Then write an addition sentence to match your picture. Write a subtraction sentence that shows the related fact. Tell a story to match your subtraction sentence.

7.6 Use a Group of 5 to Subtract

Question 11.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 11
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-11

Explanation:
There are 9 shaded blocks. 5 blocks are grouped.
So cross 5 blocks from 9.
9 – 5 = 4

7.7 Related Facts

Question 12.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 chp 12
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-chp-12

Explanation:
There are 3 orange stars and 2 violet stars.
The addition sentence is 3 + 2 = 5
The subtraction sentence is 5 – 2 = 3

Subtract Numbers within 10 Cumulative Practice

Directions:
Shade the circle next to the answer. 1 Which group of animals matches the number bond? 2 Which animal is shown 2 times? 3 Which partner numbers do not make 5?

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 1
Answer: ii option
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-1

Explanation:
1 + 3 = 4
1 is left and 3 are leaving.
1 and 3 are the parts and 4 is the number bond.

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 2
Answer: i option
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-2

Explanation:
There are 2 polar bears.
Thus the answer is option i.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 3
Answer: iii option
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-3

Directions:
Shade the circle next to the answer. 4 Which ten frame shows the number of camels? 5 Which sentence tells how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all? 6 Which subtraction sentence tells how many dots are left?

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 4
Answer: ii option
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-4

Explanation:
There are 8 camels in all.
Now we have to match it to the tens pattern.
Option ii is the correct answer.

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 5
Answer: iv option
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-5

Explanation:
There are 6 students in all.
3 students are joining them.
6 + 3 = 9
Thus the correct answer is option iv.
Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 6
Answer: ii option
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-6

Explanation:
By seeing the figure we can say that there are 6 shaded blocks among them 6 are crossed.
That means the subtraction sentence is 6 – 6 = 0
option ii is the correct answer.

Directions:
7 Match the subtraction sentences with the pictures that show how many there are in all, how many are leaving, and how many are left. 8 Count the objects in each group. Write each number. Draw a line through the number that is less than the other number. 9 Circle 2 groups of bear counters that make 10 bear counters in all. Then write an addition sentence.

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-7

Question 8.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 8
Answer:
horses = 7
apples = 8
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-8

Explanation:
By seeing the figure we observe that,
There are 7 horses and 8 apples.

Question 9.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 9
Answer: 5 + 5 = 10
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-9

Directions:
10 Color 5 cars blue and the rest red. Then complete the number bond to match your picture. 11 Draw lines between the objects in each group. Circle the group that is greater in number than the other group. 12 You are playing a video game. You need to catch 5 pigs that escaped. You catch some of the pigs. Cross out the pigs you catch. Then write a subtraction sentence to tell how many pigs you have left to catch.

Question 10.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-10

Question 11.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 11
Answer: 4 > 3
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-11

Question 12.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 cp 12
Answer: 5 – 5 = 0
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-7-Subtract-Numbers-within-10-cp-12

Conclusion:

We wish the Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 7 Subtract Numbers within 10 Pdf is beneficial for you. If you have any doubts regarding the concepts you can post the comments in the below-mentioned comment box.

Leave a Comment

Scroll to Top