Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Pattern Sheet Answer Key

Multiply

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 8 and multiply.
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key

Question 1.
Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 2 has a value of 9. Find the value of each row. Then, add the rows to find the total.

a. 6 × 9 = ___54____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 3
6 × 9 = (5 + 1) × 9
= (5 × 9) + (1 × 9)
= 45 + ___9__
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = ( 5 + 1 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 1 x 9 )
45 + 9
54.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-2

b. 7 × 9 = ____63___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 4
7 × 9 = (5 + __2__) × 9
= (5 × 9) + (__2__ × 9)
= 45 + __18___
= ___63__

Answer:
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 x 9 = ( 5 + 2 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 2 x 9 )
45 + 18.
63.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-3

c. 8 × 9 = ___72____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 5
8 × 9 = (5 + ___3__) × 9
= (5 × 9) + (___3__ × __9___)
= 45 + __27___
= __72___

Answer:
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 9 = ( 5 + 3 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 3 x 9 )
45 + 27.
72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-4

d. 9 × 9 = ____81___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 6
9 × 9 = (5 + ___4__) × 9
= (5 × 9) + (__4___ × ___9__)
= 45 + __36___
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 9 = ( 5 + 4 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 4 x 9 )
45 + 36.
81.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-5

Question 2.
Find the total value of the shaded blocks.

a. 9 × 6 = 54
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 7
9 sixes = 10 sixes – 1 six
=__60___ – 6
= __54___

Answer:
9 x 6 = 54.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 sixes = 10 sixes – 1 six.
60 – 6.
54.

b. 9 × 7 = 63
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 8
9 sevens = 10 sevens – 1 seven
= __70___ – 7
= __63___

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 sevens = 10 sevens – 1 seven.
70 – 7.
63.

c. 9 × 8 = 72.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 9
9 eights = 10 eights – 1 eight
= __80___ – 8
= __72___

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 eights = 10 eights – 1 eight.
80 – 8.
72.

d. 9 × 9 = 81.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 10
9 nines = 10 nines – 1 nine
= __90___ – __9___
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 nines = 10 nines – 1 nine.
90 – 9.
81.

Question 3.
Matt buys a pack of postage stamps. He counts 9 rows of 4 stamps. He thinks of 10 fours to find the total number of stamps. Show the strategy that Matt might have used to find the total number of stamps.

Answer:
9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 fours = 10 fourss – 1 four.
40 – 4.
36.

Question 4.
Match
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 11

Answer:
3 x 9 = 27, 45 / 9 = 5.
9 x 9 = 81, 9 / 9 = 1.
8 x 9 = 72, 90 / 9 = 10.
9 x 4 = 36, 72 / 9 = 8.
2 x 9 = 18, 54 / 9 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of 9.
3 x 9 = 27, 45 / 9 = 5.
9 x 9 = 81, 9 / 9 = 1.
8 x 9 = 72, 90 / 9 = 10.
9 x 4 = 36, 72 / 9 = 8.
2 x 9 = 18, 54 / 9 = 6.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-6

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Each Eureka Math 3rd Gradde Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key 12 has a value of 9. Complete the equations to find the total value of the tower of blocks.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key 13
___5__ × 9 = (5 + __1__ ) × 9
= (5 × ___9__ ) + ( __1___ × __9___ )
= 45 + __9___
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 x 9 = ( 5 + 1 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 1 x 9 )
45 + 9.
54.

Question 2.
Hector solves 9 × 8 by subtracting 1 eight from 10 eights. Draw a model, and explain Hector’s strategy.

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 8 = 72.
10 eights – 1 eight.
80 – 8.
72.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key

Question 1.
Find the value of each row. Then, add the rows to find the total.

a. Each Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 6.
9 × 6 = ___54_____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 14
9 × 6 = (5 + 4) × 6
= (5 × 6) + (4 × 6)
= 30 + __24___
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = ( 5 + 4 ) x 6.
( 5 x 6 ) + ( 4 x 6 )
30 + 24.
54.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-7

b. Each Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 7.
9 × 7 = ___63_____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 16
9 × 7 = (5 + __4___) × 7
= (5 × 7) + (__4___ × 7)
= 35 + __28___
= ___63__

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 7 = ( 5 + 4 ) x 7.
( 5 x 7 ) + ( 4 x 9 )
35 + 28.
63.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-8

c. Each Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 8.
9 × 8 = ____72____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 17
9 × 8 = (5 + __4___) × 8
= (5 × 8) + (__4___ × ___8__)
= 40 + ___32__
= __72___

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 8 = ( 5 + 4 ) x 8.
( 5 x 8 ) + ( 4 x 8 )
40 + 32.
72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-9

d. EachEureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 9.
9 × 9 = ____81____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 18
9 × 9 = (5 + _____) × 9
= (5 × 9) + (__4___ × __9___)
= 45 + ___36__
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 9 = ( 5 + 4 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 4 x 9 )
45 + 36.
81.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-10

Question 2.
Match
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 19
Answer:
50 – 5 = 45, 9 x 5 = 45.
60 – 6 = 54, 9 x 6 = 54.
70 – 7 = 63, 9 x 7 = 63.
80 – 8 = 72, 9 x 8 = 72.
90 – 9 = 81, 9 x 9 = 81.
40 – 4 = 36, 9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of 9 is given.
50 – 5 = 45, 9 x 5 = 45.
60 – 6 = 54, 9 x 6 = 54.
70 – 7 = 63, 9 x 7 = 63.
80 – 8 = 72, 9 x 8 = 72.
90 – 9 = 81, 9 x 9 = 81.
40 – 4 = 36, 9 x 4 = 36.

Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-11

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top