Big Ideas Math Answers Grade 2 Chapter 6

Big Ideas Math Answers Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100

Hello Students!!! Are you looking for Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within hundred Answers? If yes, then our guess is correct. Here we have given a detailed explanation for every concept of BIM 2nd Grade 6th Chapter Fluently Subtract within 100 Book. Students are advised to practice all the topics covered in this chapter to score good marks in the exam. Also, download Big Ideas Math Answers Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 Answer Key PDF for making a better preparation plan.

Big Ideas Math Book 2nd Grade Answer Key Chapter 6 Fluently Subtract within 100

This free Big Ideas Math Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 Solutions helps the students to complete their homework and assignments easily. Refer to Big Ideas Math Book Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 Answer Key to prove yourself good in the practice tests and surprise tests. After solving this chapter, the students can be able to identify subtraction patterns, show regrouping, model subtraction problems, and explain which strategy is used to find the difference of numbers.

The various topics included in this answer key are Fluently Subtract within 100 Vocabulary, Model and Regroup to Subtract, Use Models to Subtract a One-Digit Number from a Two-Digit number, Use Models to Subtract Two-Digit Numbers, Use Models to Subtract Two-Digit Numbers, Use Addition to Check Subtraction, Practice Two-Digit Subtraction, and More Problem Solving: Subtraction. The performance task included at the end will help you to check your skills. As per your convenience, we have given the links according to the topics given in the textbook. Click on the link and start your preparation.

Vocabulary

Lesson: 1 Model and Regroup to Subtract

Lesson: 2 Use Models to Subtract a One-Digit Number from a Two-Digit numbers

Lesson: 3 Use Models to Subtract Two-Digit Numbers

Lesson: 4 Use Models to Subtract Two-Digit Numbers

Lesson: 5 Use Addition to Check Subtraction 

Lesson: 6 Practice Two-Digit Subtraction

Lesson: 7 More Problem Solving: Subtraction

Performance Task

Fluently Subtract within 100 Vocabulary

Big Ideas Math Answers Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 1
Organize It
Use the review words to complete the graphic organizer.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 1.1

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Organize-it

Define It

Match.

Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 2

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Define-it

Lesson 6.1 Model and Regroup to Subtract

Explore and Grow

Model each problem. Make quick sketches to show how you found the difference.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 3
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 3.1

Compare your quick sketches. What step did you use to find 21 − 6 that you did not use to find 19 − 6?

Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 4

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup – Subtract-Explore-Grow.
The step in 21 − 6 that you did not use to find 19 − 6 is regrouping as 6 can be easily subtract from 9 but whereas 6 cannot be subtracted from 1 (21) so we need to regroup to subtract.

Show and Grow

Use models to subtract. Draw to show your work.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 5

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup – Subtract-Show-Grow-Question-1

Apply and Grow: Practice

Use models to subtract. Draw to show your work.

Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 6
Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 6.1

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup – Subtract-Show-Grow-Question-2

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 7

Answer:Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup – Subtract-Show-Grow-Question-3

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 8

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup – Subtract-Show-Grow-Question-4

Question 5.
Number Sense
Which numbers can you subtract from 44 without regrouping?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 9

Answer:
3 and 4.

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 42 craft sticks. You use 8 of them. How many craft sticks are not used?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 10
Subtraction equation:
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 10.1

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup – Subtract-Think-Grow

Show and Grow

Question 6.
There are 74 people in a theater. 7 of them leave. How many people are left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 12

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.1-Model- Regroup-Subtract- Show-Grow-Question-6
People left from theater are 67.

Question 7.
DIG DEEPER!
You have 50 straws. You use some of them for a project. There are 44 left. How many straws did you use?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 13

Answer:
Number of straws = 50.
Number of straws left = 44.
Number of used straws = 50 – 44. = 6 straws.

Model and Regroup to Subtract Homework & Practice 6.1

Use models to subtract. Draw to show your work.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 14

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Model-Regroup-Subtract-Homework-Practice 6.1 -Question-1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 15

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Model-Regroup-Subtract-Homework-Practice 6.1 -Question-2

Question 3.
YOU BE THE TEACHER
Is Newton correct? Explain.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 16

Answer:
No, The answer is 22. after regrouping one from tens to ones . then in tens we will have 2 tens not 3 tens.

Question 4.
Modeling Real Life
You have 26 magnets. You put 9 of them on your refrigerator. How many magnets are not on the refrigerator?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 17

Answer:
Number of magnets = 26.
Number of magnets on refrigerator = 9.
Number of magnets not on refrigerator = 26 – 9 = 15.

Question 5.
DIG DEEPER!
You have 83 cotton balls. You use some of them. There are 76 left. How many cotton balls do you use?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 18

Answer:

Number of cotton balls = 83
Number of cotton balls left = 76.
Number of cotton balls used = 83 – 76 = 7.

Review & Refresh

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 19

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Model-Regroup-Subtract-Homework-Practice-6.1-Question-6

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 20

Answer:

Question 8.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 21
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Model-Regroup-Subtract-Homework-Practice-6.1-Question-8

Lesson 6.2 Use Models to Subtract a One-Digit Number from a Two-Digit numbers

Explore and Grow

Make a quick sketch to find 41 − 3.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 22

How do you regroup 4 tens and 1 one to subtract 3?
___________________________________
___________________________________
___________________________________

Answer:

We regroup one from tens to ones place then one tens will be subtracted from 4 tens so we have 3 tens remaining and in ones place we added 10 ones + 1 ones earlier .total 11 ones will be in ones place.Later we need to subtract 3 ones from 11 ones so we have 8 ones remaining after subtraction.

Show and Grow

Question 1.
31 – 4 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 23

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.2- Use -Models –to- Subtract- One-Digit Number- from- Two-Digit numbers-Show-Grow-Question-1

Question 2.
7 – 5 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 24

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.2- Use -Models –to- Subtract- One-Digit Number- from- Two-Digit numbers-Show-Grow-Question-2

Question 3.
88 – 9 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 25

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.2- Use -Models –to- Subtract- One-Digit Number- from- Two-Digit numbers-Show-Grow-Question-3

Question 4.
63 – 2 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 26

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.2- Use -Models –to- Subtract- One-Digit Number- from- Two-Digit numbers-Show-Grow-Question-4

Question 5.
90 – 8 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 27

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.2- Use -Models –to- Subtract- One-Digit Number- from- Two-Digit numbers-Show-Grow-Question-5

Question 6.
Number Sense
What one-digit numbers can you subtract from 24 without regrouping? Explain.
Answer:
The one digit which is less or equal to 4 can be used to subtract without regrouping are 1,2,3 and 4.

Think and Grow: Modeling Real Life

You catch 33 fish. You keep the state limit of 25. How many fish do you release?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 28

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.2- Use -Models –to- Subtract- One-Digit Number- from- Two-Digit numbers-Think-Grow

Show and Grow

Question 7.
The temperature this morning was 72 degrees. This afternoon, it is 67 degrees. How much did the temperature drop?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 28.1

Answer:
Temperature in the morning= 72 degrees.
Temperature in the Afternoon= 67 degrees.
The Temperature drop= 72 – 67 =5 degrees.

Question 8.
DIG DEEPER!
You have a bowl of strawberries. You eat 7 of them. There are 19 left. How many strawberries were in the bowl to start?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 29

Answer:
Number of strawberries left =19
Number of strawberries eaten = 7.
Total Number of strawberries = 19 + 7 = 26 strawberries.

Use Models to Subtract a One-Digit Number from a Two-Digit numbers Homework & Practice 6.2

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 30\

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-to-Subtract- One-Digit Number- from -Two-Digit numbers- Homework - Practice 6.2-Question-1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 31

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-to-Subtract- One-Digit Number- from -Two-Digit numbers- Homework - Practice 6.2-Question-2

Question 3.
YOU BE THE TEACHER
Is Descartes correct? Explain.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 32

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-to-Subtract- One-Digit Number- from -Two-Digit numbers- Homework - Practice 6.2-Question-3

Question 4.
Modeling Real Life
Descartes scores 8 more points than Newton. How many points did Newton score?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 33

Answer:
Score of Descartes = 8 +Score of newton.
Score of Descartes = 97.
Score of newton = 97 – 8 =89.

Question 5.
DIG DEEPER!
There are some piñata toys on the ground. 6 of your friends each pick 1 up. There are17 left. How many toys were there to start?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 34

Answer:
Total pinata toys picked by friends = 6 (6 friends picked 1 so 6 x 1 = 6 toys).
Toys left =17.
Total toys = 17 + 6 =23.

Review & Refresh

Break apart an addend to find the sum.

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 35

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use Models-Subtract- One-Digit Number- Two-Digit numbers-Homework-Practice- 6.2-Question-6

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 36

Answer:

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use Models-Subtract- One-Digit Number- Two-Digit numbers-Homework-Practice- 6.2-Question-7

Lesson 6.3 Use Models to Subtract Two-Digit Numbers

Explore and Grow

Model the problem. Make a quick sketch to find 33 − 17.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 37
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 37.1

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit-Numbers-Explore-Grow

Show and Grow

Question 1.
55 – 18 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 38

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Show-Grow-Question-3

Question 2.
21 – 18 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 39

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit-Numbers-Show-Grow-Question-2

Question 3.
44 – 29 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 40

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Show-Grow-Question-3

Question 4.
60 – 32 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 41

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Show-Grow-Question-4

Question 5.
75 – 21 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 42

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Show-Grow-Question-5

Question 6.
Number Sense
Use two of the numbers to write and solve a subtraction problem that requires regrouping
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 43

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Show-Grow-Question-6

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 68 flowers. You give 17 to Newton. Then you give 14 to Descartes. How many flowers do you have left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 44
Subtraction problems:
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 45

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.3-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Think-Grow-Modeling-Real-Life

Show and Grow

Question 7.
There are 32 pretzels. You eat 11 of them. Your friend eats 12 of them. How many pretzels are left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 46

Answer:
Number of pretzels = 32.
Number of pretzels Eaten by me = 11.
Number of pretzels Eaten by my friend = 12.
Number of pretzels left = 32 – 11 – 12 = 9

Question 8.
Can you solve the problems on this page using addition and subtraction? Think: How do you know?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 47

Answer:
Yes

Use Models to Subtract Two-Digit Numbers Homework & Practice 6.3

Question 1.
84 – 60 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 48

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models –Subtract- Two-Digit Numbers- Homework-Practice 6.3-Question-1

Question 2.
40 – 15 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 49

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models –Subtract- Two-Digit Numbers- Homework-Practice 6.3-Question-2

Question 3.
Number Sense
Which numbers can you subtract from 55 without regrouping?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 50

Answer:
Numbers that can subtract from 55 without regrouping are 15 , 33 and 24.

Question 4.
Modeling Real Life
You and your friend have 38 cups of lemonade in all. You sell 14 cups. Your friend sells 16. How many cups are left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 51

Answer:
Total Number of Lemonade cups= 38.
Number of lemonade cups sold by me = 14.
Number of lemonade cups sold by my friend =16.
Number of cups left = 38 – 14 – 16 = 8.

Question 5.
Modeling Real Life
Your principal has 75 awards. She gives 25 to your class. Then she gives 34 to your friend’s class. How many awards are left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 52

Answer:
Number of Total Awards = 75.
Number of Awards given to my class = 25.
Number of Awards given to my friends class = 34.
Number of Awards left = 75 – 25 – 34 = 16.

Review & Refresh

Question 6.
A bookcase has 5 shelves. There are 3 plants on each shelf. How many plants are there in all?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 53
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 54
Answer:
Each shelf has 3 plants
Total plants = 3 + 3 + 3 + 3 + 3= 15 Plants.

Use Models to Subtract Two-Digit Numbers Homework & Practice 6.4

Make quick sketches to find each difference.

31 – 3 =?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 55

Answer:
31 – 23 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 56

How are the problems the same? How are they different?
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________

Answer:
The Minuend is the same for both the problems that is 31.
The Subtrahend are different for both the problems that is 3 and 23 .
Even the difference of both the problems are different that is 23 and 3 .

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-2

Show and Grow

Question 1.
52 – 19 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 57

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Show-Grow-Question-1

Question 2.
46 – 9 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 58

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Show-Grow-Question-2

Question 3.
60 – 21 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 59

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Show-Grow-Question-3

Question 4.
66 – 8 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 60

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Show-Grow-Question-4

Question 5.
84 – 2 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 61

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Show-Grow-Question-5

Question 6.
65 – 38 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 62

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Show-Grow-Question-6

Apply and Grow: Practice

Question 7.
58 – 22 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 63

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-7

Question 8.
33 – 4 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 64

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-8

Question 9.
22 – 15 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 65

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-9

Question 10.
70 – 60 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 66

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-10

Question 11.
43 – 26 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 67

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-11

Question 12.
95 – 4 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 68

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-12

Question 13.
Number Sense
Use the given numbers to complete the problem.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 69

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-13

Question 14.
DIG DEEPER!
Subtract a one-digit number from a two-digit number to complete the problem.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 70

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4-Apply-Grow-Practice-Question-14

Think and Grow: Modeling Real Life

You pick 19 yellow flowers and 24 purple flowers. You give 8 flowers away. How many flowers do you have left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 71
Step 1: Find the total number of flowers you picked.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 72

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models-Subtract-Two-Digit Numbers-Homework-Practice 6.4- Think-Grow-Step1

Step 2: Subtract the number of flowers you give away from your result in Step 1.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 73

Answers:
8 Flowers.

Show and Grow

Question 15.
You bake 36 blueberry muffins and 36 banana nut muffins. You sell 47 muffins. How many muffins do you have left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 74

Answer:
Number of Blueberry muffins baked = 36.
Number of banana nut muffins baked = 36.
Total number of muffins = 36 + 36 = 72.
Number of muffins sold = 47.
Number of muffins left = 72 – 47 = 25.

Question 16.
There are 54 ladybugs. 7 fly away. Then 25 join. How many ladybugs are there now?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 75

Answer:
Number of ladybugs = 54.
Number of bugs flew away = 7.
Number of bugs joined = 25.
Total number of bugs left = 54 – 7 + 25 =22.

Use Models to Subtract Two-Digit Numbers Homework & Practice 6.4

Question 1.
25 – 7 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 76

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-1

Question 2.
65 – 35 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 77

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-2

Question 3.
33 – 29 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 78

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-3

Question 4.
80 – 53 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 79

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-4

Question 5.
92 – 47 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 80

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-5

Question 6.
56 – 4 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 81

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-6

Question 7.
Writing
Write and solve a subtraction problem using 2 two-digit numbers. Write a story to match.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 82

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use-Models- Subtract-Two-Digit Numbers-Homework -Practice 6.4-Question-7
From the above figure we observe that 86 is the minuend and 24 is the subtrahend.The difference is 62.
The 8 tens from minuend  have to subtract 2 tens from the subtrahend we get 6 tens in the difference . We have 6 ones in the minuend and we have to subtract 4 ones from subtrahend we get 2 ones in difference.
Therefore the difference is 6 tens and 2 ones = 62.

Question 8.
Modeling Real Life
You fill up 17 large water balloons and 24 small water balloons. You break 26 balloons. How many water balloons do you have left?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 83

Answer:
Number of large water balloons = 17
Number of small water balloons = 24
Total number of balloons = 17 + 24 =41
Number of balloons broken = 26.
Number of balloons Remaining = 41 – 26 =15

Question 9.
Modeling Real Life
You have 45 rings. You throw 28 of them. You earn a bonus and get 15 more rings to throw. How many rings do you have now?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 84

Answer:
Total Number of Rings = 45.
Number of rings threw = 28.
Number of Remaining Rings = 45 – 28 = 17.
Number of rings earned as Bonus = 15.
Total Number of Rings = 17 + 15 = 32.

Review & Refresh

Question 10.
How can you make a 10 to find 5 + 8?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 85
Answer:
10 + 3

Lesson 6.5 Use Addition to Check Subtraction

Write the equation shown by each model.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 86

How are the equations related?
__26 – ? =43____________________
__26 + 17 = ?____________________

Explain how you can check whether 24 – 13 = 11 is correct.
Answer:
Here when we add 13 + 11 we should get 24 then the answer is correct.

Show and Grow

Find the difference. Use addition to check your answer.

Question 1.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 88

Answer:

Question 2.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 89

Answer:

Apply and Grow: Practice

Find the Difference. Use addition to check your answer.

Question 3.
52 – 27 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 90

Answer:

Question 4.
76 – 58 = ?
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 91

Answer:

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 92

Answer:

Question 6.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 93

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson-6.5-Use-Addition-Check-Subtraction-Show-Grow-Question-6

Question 7.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 94

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson-6.5-Use-Addition-Check-Subtraction-Show-Grow-Question-7

Question 8.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 95

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.5-Use-Addition-to-Check-Subtraction- Apply-Grow- Practice-Question-8

Question 9.
Reasoning
Newton uses 16 + 37 to check his answer to a subtraction problem. What two subtraction problems could he have solved?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 96

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson-6.5-Use-Addition-Check-Subtraction-Show-Grow-Reasoning.jpg

Think and Grow: Modeling Real Life

A joke book has 96 jokes. 58 are knock-knock jokes. The rest are riddles. How many riddles are there?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 97
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 98

Answer:
The rest riddles are 38.
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson-6.5-Use-Addition-Check-Subtraction-Think-Grow

Show and Grow

Question 10.
A museum has 71 fossils. 47 are dinosaur fossils. The rest are fish fossils. How many fish fossils are there?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 99

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson-6.5-Use-Addition-Check-Subtraction-Show-Grow-Question-10

Question 11.
There are 27 more countries in Europe than in North America. There are 50 countries in Europe. How many countries are there in North America?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 100
Answer:
Countries in Europe = 50.
Countries in North America = 50 – 27 ( europe has 27 more than north america).
= 23 .
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- Lesson-6.5-Use-Addition-Check-Subtraction-Show-Grow-Question-11

Use Addition to Check Subtraction Homework & Practice 6.5

Find the difference. Use addition to check your answer.

Question 1.
44 – 21 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 101

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use–Addition-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-1

Question 2.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 102

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use–Addition-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-2

Question 3.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 103

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use–Addition-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-3

Question 4.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 104

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use–Addition-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-4

Question 5.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 105

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use–Addition-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-5

Question 6.
Number Sense
Descartes subtracts to find 36 − 19. Which addition equation can he use to check his answer?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 106

Answer:
36 -19 = 17
19 + 17 = 36

Question 7.
Modeling Real Life
A theme park has 62 rides. 45 of them are in the amusement park. The rest are in the water park. How many rides are in the water park?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 107

Answer:
Number of rides in Theme park= 62
Number of rides in amusement park =45.
left over rides take place in water park
Number of rides in water park = 62 -45 = 17
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use -Addition –to-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-7

Question 8.
Modeling Real Life
There are 58 more books in a library than in a classroom. There are 94 books in the library. How many books are in the classroom?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 108

Answer:
Number of books in library = 94.
Number of books in class room = 94 – 58( 58 more books are there in classroom)
Number of books in class room = 36.

Review & Refresh

Use compensation to solve.

Question 9.
18 + 44 = _____
Big Ideas Math Answer Key Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 109

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use -Addition –to-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-9

Question 10.
63 + 27 = _____

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Use -Addition –to-Check-Subtraction-Homework-Practice-6.5-Question-10

Lesson 6.6 Practice Two-Digit Subtraction

Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 110

Work with a partner. Choose different strategies to find 76 − 29.

Compare your strategy to your partner’s. Are your answers the same? Which strategy do you prefer? Why?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 111

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6-Practice-Two-Digit-Subtraction

I prefer Strategy – 2 as we can check the answer, which helps us to know whether the answer is correct or wrong.
Whatever the strategy may be the answer will be the same.

Show and Grow

Use any strategy to find the difference.

Question 1.
52 – 25 = _____

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-1

Question 2.
78 – 56 = _____

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-2

Question 3.
61 – 33 = ___

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-3

Question 4.
83 – 37 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-4

Question 5.
72 – 49 = __-
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-5

Show and Grow

Question 1.
52 − 25 = __

Question 4.
83 − 37 = __

Question 5.
72 – 49 = __

Question 6.
45 – 39 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-6

Question 7.
69 – 58 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-7

Question 8.
94 – 45 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-8

Question 9.
86 – 48 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction-Show-Grow-Question-9

Apply and Grow: Practice

Use any strategy to find the difference.

Question 10.
95 – 38 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-10

Question 11.
66 – 47 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-11

Question 12.
58 – 6 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-12

Question 13.
81 – 35 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-13

Question 14.
43 – 17 = ___
Answer:

Question 15.
37 – 8 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-15

Question 16.
28 – 19 = ___
Answer:

Question 17.
72 – 30 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-17

Question 18.
82 – 4 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-18

Question 19.
DIG DEEPER!
Fill in the missing digits.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 112

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Apply-Grow-Practice -Question-19

Question 20.
YOU BE THE TEACHER
Is Descartes correct? Explain
Big Ideas Math Answer Key Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 200

Answer:
Yes, You can verify your answer by adding 18 + 23 to get 41. if you wont 41 as your answer the sum is wrong.
18 + 23 = 41.

Think and Grow: Modeling Real Life

Is there a greater difference between the number of guests on Saturday and Sunday or on Sunday and Monday?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 114

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Think-Grow

Show and Grow

Question 21.
Is there a greater difference between the number of bagels sold on Sunday and Monday or on Monday and Tuesday?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 115

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.6- Practice- Two-Digit –Subtraction- Show-Grow-Question-21

Practice Two-Digit Subtraction Homework & Practice 6.6

Use any strategy to find the difference.

Question 1.
34 – 26 = __

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-1

Question 2.
75 – 47 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-2

Question 3.
96 – 48 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-3

Question 4.
51 – 21 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-4

Question 5.
23 – 16 = ___

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-5

Question 6.
47 – 8 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-6

Question 7.
25 – 3 = ___
Answer:

Question 8.
87 – 69 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-8

Question 9.
48 – 29 = ___
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-9

Question 10.
Number Sense
Find each missing number.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 116

Answer:

Question 11.
Structure
Solve 31 − 14 two different ways.
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-11

Question 12.
Modeling Real Life
Is there a greater difference between the number of animals adopted in December and January or in January and February?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 117

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Practice-Two-Digit- Subtraction-Homework- Practice- 6.6 -Question-12

Review & Refresh

Question 13.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 118

Answer:
2 + 8 =10
10 – 8 = 2

Question 14.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 119

Answer:
5 + 6 = 11
11 – 6 = 5

Question 15.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 120
Answer:
9 + 8 = 17
17 – 8 = 9.

Lesson 6.7 More Problem Solving: Subtraction

Explore and Grow

Model the story

Newton has 34 balloons. 18 fly away. How many balloons does Newton have left?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 121Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 122
Answer:
Number of balloons = 34
number of balloons flew=18
Number of balloons left = 34 – 18 =16

Show and Grow

Question 1.
There are 27 more harmonicas than drums in a music room. There are 55 harmonicas. How many drums are there?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 123
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 124

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.7-More-Problem-Solving- Subtraction-Show-Grow

Apply and Grow: Practice

Question 2.
There are 71 fish crackers. You eat 29 of them. Your friend eats 28. How many fish crackers are left?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 125
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 126

Answer:
Number of Fish crackers = 71
Number of fish crackers eaten by me = 29
Number of fish crackers eaten by my friend = 28.
Number of fish crackers left = 71- 29 – 28 =14

Question 3.
Newton solves 16 more math problems than Descartes. Newton solves 34 math problems. How many math problems does Descartes solve?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 127
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 128

Answer:
Problems solved by Newton =34.
Problem solved by Descartes = 34 – 16( as newton solves 16 problems more)
Problem solved by Descartes = 18

Question 4.
Number Sense
You have 78 tokens. Your friend gives you 14 more. You use 35 tokens. Use the given numbers to find how many tokens you have now.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 129
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 130

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.7-More-Problem-Solving- Subtraction-Show-Grow-Question-4

Think and Grow: Modeling Real Life

You see 20 elephants on a safari. You see 7 fewer giraffes than elephants. Then 5 of the giraffes leave the group. How many giraffes are left?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 131
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 131.1

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-Lesson 6.7-More-Problem-Solving- Subtraction-Think-Grow

Show and Grow

Question 5.
Your friend has 54 blocks. You have 18 fewer blocks than your friend. You use 29 blocks to make a tower. How many blocks do you have left?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 132

Answer:
Number of Blocks with my friend = 54
Number of Blocks with me = 54 – 18 = 36
Number of blocks used by me to make a tower = 29.
Number of blocks left = 36 – 29 = 7 .

Question 6.
DIG DEEPER!
You had 19 almonds. You ate some. There are 11 left. Your friend ate 3 fewer almonds than you. How many almonds did your friend eat?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 133

Answer:
Number of Almonds = 19.
Number of Almonds left = 11.
Number of Almonds eaten = 19 – 11 = 8.
Number of Almonds eaten by me = 8 – 3 = 5.
Number of Almonds eaten by my friend = 3.

More Problem Solving: Subtraction Homework & Practice 6.7

Question 1.
Some kids are at a trampoline park. 24 leave. There are 57 left. How many kids were there to start?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 134

Answer:
Total Number of kids at a Trampoline park = X
Number of kids left the park = 24.
Number of kids remaining in the park = 57.
Total number of kids = 24 + 57 =81.

Question 2.
You have 62 dollars saved. You spend 37 dollars on a video game. Then you give 16 dollars to your friend. How many dollars do you have left?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 135

Answer:
Total Number of Dollars = 62.
Number of dollars spend on video game = 37.
Number of dollars given to my friend = 16 .
Number of dollars left = 62 – 37 – 16 =9 .

Question 3.
Structure
You have 50 toothpicks. Your friend has 30 fewer toothpicks than you. Which picture shows how many toothpicks you and your friend have in all?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 136
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 137

Answer:
Picture 2 is correct = 70 Toothpicks.
Number of tooth picks with me = 50.
Number of tooth picks with my friend = 50 – 30 = 20.
Total number of tooth picks = 50 + 20 = 70.

Question 4.
DIG DEEPER!
A museum has 12 dinosaur exhibits and some art exhibits. There are 34 exhibits in all. Then 3 more art exhibits are added. How many art exhibits are there now?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 138

Answer:
Number of Dinosaur Exhibits = 12.
Total Number of Exhibits = 34
Number of Art Exhibits = 34 – 12 = 22
Number of Art Exhibits added = 3.
Total Number of Art Exhibits =22 + 3 = 25 .

Review & Refresh

Break apart the addends to find the sum.

Question 5.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 139

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-More-Problem-Solving- Subtraction-Homework -Practice 6.7-Question-5

Question 6.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 140

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-More-Problem-Solving- Subtraction-Homework -Practice 6.7-Question-6

Fluently Subtract within 100 Performance Task

Question 1.
Your class makes 53 paper snowflakes to decorate your classroom.
a. Your group makes 16 of them. How many snowflakes does the other group make?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 141

Answer:
Total Number of paper snowflakes = 53.
Number of snow flakes made by my group =16.
Number of snowflakes made by other group = 53 – 16 = 37.

b. Your teacher hangs 49 of the snowflakes from the ceiling in an array with 7 equal rows. How many columns of snowflakes are there?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 143

Answer:
Total Number snowflakes = 49.
Number of rows = 7.
Number of Columns = 49 ÷ 7 = 7.

c. Your teacher wants to hang one more equal row of snowflakes. Are there enough snowflakes? If so, how many extra snowflakes are there? If not, how many more snowflakes are needed?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 144

Answer:
Number of snowflakes = 49.
One more row means 8 th row = 7 more snowflakes = 49 + 7 =56 snowflakes.
56 snowflakes are required we have only 49 snowflakes.
Therefore , more 7 snowflakes are required

Question 2.
Another class makes 75 paper snowflakes. 29 are white and some are blue. They make some more blue snowflakes. Now they have 61 blue snowflakes. How many more blue snowflakes did they make?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 145
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 146

Answer:
Number of snowflakes = 75.
Number of white snowflakes = 29 .
Number of blue snowflakes = 75 – 29 = 46 .
Number of blue snowflakes made again = 61.
Total Number of Blue snowflakes = 61 + 46 = 107 .

Fluently Subtract within 100 Activity

To Play: Use Solve and Cover: Subtraction Cards. Place a Difference Card face up on each box. Place the stack of Problem Cards face down. Players take turns. On your turn, flip over a card from the stack. Solve the problem. Place the card on the difference. Play until all of the differences are covered.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 147

Fluently Subtract within 100 Chapter Practice 6

6.1 Model and Regroup to Subtract

Question 1.
Use Models to Subtract. Draw to show your work.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 148
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 149

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.1-Model-Regroup- Subtract

6.2 Use Models to Subtract a One-Digit Number from a Two-Digit Number

Question 2.
60 – 8 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 150

Answer:Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.2 Use-Models-Subtract-One-Digit Number-Two-Digit Number-Question-2

Question 3.
74 – 3 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 151

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.2 Use-Models-Subtract-One-Digit Number-Two-Digit Number-Question-3

6.3 Use Models to Subtract Two-Digit Numbers

Question 4.
45 – 38 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 152

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.3-Use-Model-Subtract-Two-Digit Numbers-Question-4

Question 5.
74 – 27 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 153

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.3-Use-Model-Subtract-Two-Digit Numbers-Question-5

Question 6.
Number Sense
Use two of the numbers to write and solve a subtraction problem that requires regrouping.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 154

Answer:
The two numbers that requires regrouping for subtraction are 63 – 45 = 18

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.3-Use-Model-Subtract-Two-Digit Numbers-Question-6

6.4 Subtract from a Two-Digit Number

Question 7.
93 – 50 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 155

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.4-Subtract-from-a-Two-Digit-Number-Question-7

Question 8.
57 – 28 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 156

Answer:

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.4-Subtract-from-a-Two-Digit-Number-Question-8

Question 9.
67 – 9 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 157

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.4-Subtract-from-a-Two-Digit-Number-Question-9

6.5 Use Addition to Check Subtraction

Find the difference. Use addition to check your answer.

Question 10.
64 – 27 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 158

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.5-Use –Addition-Check- Subtraction-Question-10

Question 11.
86 – 36 = ?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 159

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.5-Use –Addition-Check- Subtraction-Question-11

Question 12.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 160

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.5-Use –Addition-Check- Subtraction-Question-12

Question 13.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 161
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.5-Use –Addition-Check- Subtraction-Question-13

6.6 Practice Two-Digit Subtraction

Use any strategy to find the difference.

Question 14.
55 – 37 = ___
Answer:

Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.6-Practice-Two-Digit-Subtraction-Question-14

Question 15.
60 – 20 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.6—Practice-Two-Digit-Subtraction-Question-15

Question 16.
39 – 3 = __
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100- 6.6—Practice-Two-Digit-Subtraction-Question-16

6.7 More Problem Solving: Subtraction

Question 17.
Newton has some BINGO chips. He gives 25 of them away. He has 28 left. How many chips did he have to start?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 162
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 162.1

Answer:

Question 18.
Number Sense
You have 35 balls. You use 18 of them. You win a bonus and get 10 more balls. Use the given numbers to find how many balls you have now.
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 163
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 164

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-2nd-Grade-Answer-Key-Chapter-6-Fluently-Subtract-100-6.7-More-Problem-Solving-Subtraction- Question-18

Question 19.
Modeling Real Life
A petting zoo has 27 sheep and some goats. There are 41 animals in all. Then 16 more goats are added. How many goats are there now?
Big Ideas Math Answers 2nd Grade Chapter 6 Fluently Subtract within 100 165
Answer:
Total Animals = 41.
The number of sheep = 27.
A number of goat = ?
The number of goats = Total Animals – Number of sheep.
= 41 – 27 = 14
The number of goats added =16.
Total Number of goats= 14 + 16 = 30 goats.

Big Ideas Math 2nd Grade 6th Chapter Fluently Subtract within 100 Solution Key Pdf

The answers given in the Big Ideas Math Book Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 Answer Key are prepared by the math experts. So, download Big Ideas Math Answers Grade 2 Chapter 6 Fluently Subtract within 100 pdf for free of cost and kick start your preparation. Learn all the chapters of Big Ideas Math Book Grade 2 by keeping in touch with our site.

Leave a Comment

Scroll to Top