Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10

Download pdf link of Elementary school Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 is available here. So, the Grade K students who are looking for the Bigideas Math Answer Key 6th Chapter Add Numbers within 10 can Download them from this page. Parents and teachers who feel difficult to teach their children math concepts can make use of Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10. Understand the concepts of addition and solve the questions in a simple way.

Big Ideas Math Book Grade K Answer Key Chapter 6 Add Numbers within 10

The addition is the most basic and important concept in maths. If you want to become a master in maths it is necessary for elementary school students to learn the basics. Make use of the Big Ideas Math Book Grade K Answer Key Chapter 6 Add Numbers within 10 pdf link to complete your assignment in time. Many different types of problems can be represented by addition or subtraction. The topics covered in this chapter are Understand Addition, Addition: Add To, Addition: Put Together, and so on.

Lesson: 1 Understand Addition

Lesson: 2 Addition: Add To

Lesson: 3 Addition: Put Together

Lesson: 4 Addition: Partner Numbers

Lesson: 5 Addition Number Patterns

Lesson: 6 Practice Addition

Lesson: 7 Use a Group of 5 to Add

Lesson: 8 Add to Make 10

Chapter: 9 – Add Numbers within 10

Add Numbers within 10 Vocabulary

Directions:
Name the parts and the whole for the group. Then complete the number bond.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 v 1

Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-v-1

Explanation:
Number bond:
A number bond is a simple addition of two numbers that add up to give the sum. Using number bonds, one can instantly tell the answer without the need for the actual calculation.
Whole: Here we know that 7 is a whole number. The number 5 combines with other number 2 gives the result 7.
Parts: A number can be thought of as a whole made up of different pairs, or parts, added together.

Vocabulary Cards
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 v 2
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 v 3

Lesson 6.1 Understand Addition

Explore and Grow

Directions: Use counters to act out the story.

  • There are 3 students on the bus. Write the number.
  • 2 more students get on the bus. Write the number.
  • Tell how many students are on the bus now.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 1
Answer: 3 + 2 = 5
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-1

Explanation:
There are 3 students on the bus.
2 more students get on the bus.
Add both the numbers to know how many students are on the bus.
3 + 2 = 5

Think and Grow

Directions:
Complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 2
Answer: 1 + 3 = 4
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-2

Explanation:
From the above figure we can see that there is 1 student playing in the ground.
Number of students joining are 3
1 + 3 = 4
Thus there are 4 students in all.

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 3
Answer: 4 + 1 = 5
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-3

Explanation:
From the above figure we can see that there are 4 students.
And 1 student is joining.
Now add 4 and 1 we get 5
4 + 1 = 5
Thus there are 5 students in all.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 4
Answer: 2 + 3 = 5
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-4

Explanation:
From the above figure we can see that there are 2 students.
3 students are joining.
Now combine 2 and 3.
2 + 3 = 5
Thus there are 5 students in all.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 5
Answer: 4 + 3 = 7
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-5

Explanation:
From the above figure we can see that there are 4 students.
3 students are joining.
Now combine 4 and 3.
4 + 3 = 7
Thus there are 7 students in all.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
5 students are playing basketball. 5 more students join them. Draw the students who join the group. Then complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 6
Answer: 5 + 5 = 10
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-6

Explanation:
Given,
5 students are playing basketball. 5 more students join them.
Combine both 5 and 5 we get
5 + 5 = 10
Therefore there are 10 students in all.

Understand Addition Homework & Practice 6.1

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 7
Answer: 3 + 1 = 4
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-7

Explanation:
There are 3 students in a group.
1 student is joining the group.
3 + 1 = 4
Thus 4 students are joining in all.

Directions:
2 and 3 Complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all. 4 Draw 3 students who join the group. Then complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 8
Answer: 2 + 4 = 6
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-8

Explanation:
From the picture we observe that there are 2 students in the group.
Now 4 students are joining the group.
Combine 2 and 4 we get
2 + 4 = 6

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 9
Answer: 6 + 2 = 8
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-9

Explanation:
From the picture we observe that there are 6 students in the group.
Now 2 students are joining the group.
Combine 6 and 2 we get
6 + 2 = 8
Thus there are 8 students in all.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.1 10
Answer: 5 + 3 = 8
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.1-10

Explanation:
From the picture we observe that there are 5 students in the group.
Now 3 students are joining the group.
Combine 5 and 3 we get
5 + 3 = 8
Thus there are 8 students in all.

Lesson 6.2 Addition: Add To

Explore and Grow

Directions: Use counters to act out the story.

  • There are 4 elephants in the water. Write the number.
  • 2 more elephants join them. Write the number.
  • Tell how many elephants are in the water now.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 1
Answer: 4 + 2 = 6
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-1

Explanation:
There are 4 elephants in the water.
2 more elephants join them.
Combine 4 and 2 we get
4 + 2 = 6
Thus there are 6 elephants in all.

Think and Grow

Directions:
Complete the sentence to tell how many animals are in the group to start, how many join, and how many there are in all. Then complete the addition sentence to match.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 2
Answer: 5 + 2 = 7
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-2

Explanation:
There are 5 birds on the tree.
2 more birds are joining the group.
Combine both to know how many birds are on the tree.
5 + 2 = 7

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many ducks are in the group to start, how many join, and how many there are in all. Then complete the addition sentence to match. 2 and 3 Complete the addition sentence to tell how many animals there are in all.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 3
Answer: 2 + 2 = 4
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-3

Explanation:
There are 2 ducks in the water.
And 2 more ducks are joining them.
Combine both to find how many ducks are in the water.
2 + 2 = 4
Thus there are 4 ducks in all.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 4
Answer: 1 + 5 = 6
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-4

Explanation:
There is 1 fish in water.
5 more fishes are joining.
Add 1 and 5 to find how many fishes are there.
1 + 5 = 6
Thus there are 6 fishes in all.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 5
Answer: 2 + 7 = 9
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-5

Explanation:
There are 2 frogs.
7 more frogs are joining.
Combine both to find how many frogs are there in all.
2 + 7 = 9
Thus there are 9 frogs in all.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
There are 3 rabbits in a burrow. 6 more rabbits join them. Draw the rabbits that join the group. Then complete the addition sentence to tell how many rabbits there are in all.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 6
Answer: 3 + 6 = 9
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-6

Explanation:
There are 3 rabbits in a burrow. 6 more rabbits join them.
3 + 6 = 9
Thus there are 9 rabbits in a burrow.

Addition: Add To Homework & Practice 6.2

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many monkeys are in the group to start, how many join, and how many there are in all. Then complete the addition sentence to match.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 7
Answer: 3 + 2 = 5
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-7

Explanation:
There are 3 monkeys and 2 monkeys are joining them.
Combine both we get
3 + 2 = 5
Thus there are 5 monkeys in all.

Directions:
2 and 3 Complete the addition sentence to tell how many animals there are in all. 4 Draw 4 mice that join the group. Then complete the addition sentence to tell how many mice there are in all.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 8
Answer: 3 + 1 = 4
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-8

Explanation:
There are 3 bees on the tree. 1 bee is joining them.
Add 3 and 1 to find total number of bees.
3 + 1 = 4
Thus there are 4 bees in all.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 9
Answer: 4 + 5 = 9
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-9

Explanation:
There are 4 birds and 5 birds are joining them.
4 + 5 = 9
Thus there are 9 birds in all.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.2 10
Answer: 3 + 4 = 7
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.2-10

Explanation:
There are 3 rats and 4 rats are joining the group.
3 + 4 = 7
Thus there are 7 rats in all.

Lesson 6.3 Addition: Put Together

Explore and Grow

Directions: Use counters to act out the story.

  • There are 4 pencils in the case. Write the number.
  • There are 3 crayons in the case. Write the number.
  • Tell how many objects are in the case now.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 1
Answer: 4 + 3 = 7
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-1

Explanation:
There are 4 pencils in the case.
There are 3 crayons in the case.
4 + 3 = 7
Thus there are 7 items in the case.

Think and Grow

Directions:
Circle the groups to put them together. Then write an addition sentence to tell how many objects there are in all.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 2
Answer: 5 + 4 = 9
1 + 7 = 8
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-2

Explanation:
There are 5 green cubes and 4 orange cubes.
5 + 4 = 9
In the second figure we observe that 1 ball and 7 cubes.
1 + 7 = 8

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Circle the groups to put them together. Then write an addition sentence to tell how many objects there are in all.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 3
Answer: 1 + 3 = 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-3

Explanation:
From the above figure we observe that there is 1 blue cube and 3 purple cubes.
The addition sentence is 1 + 3 = 4
Thus there are 4 cubes in all.

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 4
Answer: 3 + 5 = 8
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-4

Explanation:
There are 3 red circles and 5 yellow squares.
Now write the addition sentence for the above figure
3 + 5 = 8

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 5
Answer: 6 + 3 = 9
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-5

Explanation:
There are 6 orange squares and 3 orange teddy bears.
We have to write the addition sentence for the above figure.
6 + 3 = 9

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • You have 5 balls of red clay and 1 ball of blue clay. Draw and color the balls of clay. Then write an addition sentence to tell how many balls of clay you have in all.
  • Your friend has 2 balls of red clay and 6 balls of blue clay. Draw and color the balls of clay. Then write an addition sentence to tell how many balls of clay your friend has in all.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 6
Answer:
5 + 1 = 6
2 + 6 = 8
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-6

Explanation:
You have 5 balls of red clay and 1 ball of blue clay
The addition sentence is 5 + 1 = 6
You have 2 balls of red clay and 6 ball of blue clay
The addition sentence is 2 + 6 = 8

Addition: Put Together Homework & Practice 6.3

Directions:
1 and 2 Circle the groups to put them together. Then write an addition sentence to tell how many objects there are in all.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 7
Answer: 1 + 1 = 2
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-7

Explanation:
There is 1 red clay ball and 1 yellow clay ball.
The addition sentence for the above figure is 1 + 1 = 2

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 8
Answer: 4 + 2 = 6

Explanation:
There are 4 red linking cubes and 2 blue cubes.
The addition sentence is 4 + 2 = 6

Directions:
3 Circle the groups to put them together. Then write an addition sentence to tell how many objects there are in all. 4 You have 4 orange marbles and 4 purple marbles. Your friend has 7 orange marbles and 2 purple marbles. Draw and color your marbles and your friend’s marbles. Then write addition sentences to tell how many marbles you each have in all.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 9
Answer: 1 + 8 = 9
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-9

Explanation:
There is 1 green triangle and 8 teddy bears.
The addition sentence is 1 + 8 = 9

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.3 10

Answer: 4 + 4 = 8
7 + 2 = 9
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.3-10

Lesson 6.4 Addition: Partner Numbers

Explore and Grow

Directions:
You have 5 linking cubes. Some are red and some are blue. Color to show how many are red and how many are blue. Then complete the addition sentence to match your picture.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 1
Answer: 5 = 3 + 2
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-1

Explanation:
Given
You have 5 linking cubes. Some are red and some are blue.
3 are red and 2 are blue linking cubes
3 + 2 = 5

Think and Grow

Directions:
Use 2 colors to show partner numbers that make the whole. Then complete the addition sentence to match your picture.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 2
Answer:
4 = 2 + 2
7 = 3 + 4
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-2

Explanation:
You have 4 linking cubes. Some are orange and some are green.
2 are orange and 2 are green linking cubes
2 + 2 = 4
You have 7 linking cubes. Some are red and some are blue.
3 are red and 4 are blue linking cubes
3 + 4 = 7

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 4 Use 2 colors to show partner numbers that make the whole. Then complete the addition sentence to match your picture.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 4
Answer: 3 = 1 + 2
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-4

Explanation:
You have 3 linking cubes. Some are red and some are green.
1 is red and 2 are green linking cubes
1 + 2 = 3

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 5
Answer: 5 = 3 + 2
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-5

Explanation:
You have 5 balls. Some are red and some are green.
3 are red and 2 are green
3 + 2 = 5

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 6
Answer: 10 = 5 + 5
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-6

Explanation:
You have 10 balls. Some are red and some are green.
5 are red and 5 are green
5 + 5 = 10

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 7
Answer: 7 = 4 + 3
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-7

Explanation:
You have 7 balls. Some are red and some are green.
4 are red and 3 are green
4 + 3 = 7

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: You have 8 pieces of sidewalk chalk. Some are red and some are blue.

  • Color the pieces of chalk to show partner numbers that make 8. Then write an addition sentence to match your picture.
  • Color to show another way to make 8. Then write an addition sentence to match your picture.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 8
Answer:
4 + 4 = 8
5 + 3 = 8
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-8

Explanation:
There are 4 red chalks and 4 blue chalks
4 + 4 = 8
There are 5 green chalks and 3 red chalks.
5 + 3 = 8

Addition: Partner Numbers Homework & Practice 6.4

Directions:
1 and 2 Use 2 colors to show partner numbers that make the whole. Then complete the addition sentence to match your picture.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 9
Answer: 2 = 1 + 1
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-9 (1)

Explanation:
There are two linking cubes in the figure.
Color the cubes to know how many linking cubes are there in all.
2 = 1 + 1

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 10
Answer: 9 = 5 + 4
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-10

Explanation:
There are 9 linking cubes in the figure.
Color the cubes to know how many linking cubes are there in all.
There are 5 orange and 4 green linking cubes
5 + 4 = 9

Directions:
3 Use 2 colors to show partner numbers that make the whole. Then complete the addition sentence to match your picture. 4 There are 6 paint spots on a paint tray. Some are purple and some are green. Color the paint spots to show partner numbers that make 6. Then color the paint spots to show another way to make 6. Write addition sentences to match your pictures.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 11
Answer: 5 = 3 + 2
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-11

Explanation:
There are 5 crayons in total.
3 orange crayons and 2 blue crayons.
Thus 3 + 2 = 5

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.4 12
Answer: 6 = 3 + 3
6 = 2 + 4
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.4-12

Explanation:
There are 3 red balls and 3 yellow balls.
3 + 3 = 6
Thus there are 6 balls in all.
There are 4 red balls and 2 yellow balls.
4 + 2 = 6
Thus there are 6 balls in all.

Lesson 6.5 Addition Number Patterns

Explore and Grow

Directions:
Color the boxes to show how many in all. Tell what you notice.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-1

Think and Grow

Directions:
Write an addition sentence to tell how many dots there are in all. Tell what you notice.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 2
Answer:
6 + 0 = 6
6 + 1 = 7
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-2

Explanation:
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
6 + 0 = 6
Thus the addition sentence is 6 + 0 = 6
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
6 + 1 = 7
Thus the addition sentence is 6 + 1 = 7

Apply and Grow

Directions:
1 and 2 Write an addition sentence to tell how many dots there are in all. Tell what you notice. 3 – 6 Complete the addition sentence. Tell what you notice.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 3
Answer: 2 + 0 = 2
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-3

Explanation:
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
2 + 0 = 2
Thus the addition sentence is 2 + 0 = 2

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 4
Answer: 2 + 1 = 3
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-4

Explanation:
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
2 + 1 = 3
Thus the addition sentence is 2 + 1 = 3

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 5
Answer: 5 + 0 = 5
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-5

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
5 + 0 = 5
Because any number added to zero will be always the same number.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 6
Answer: 5 + 1 = 6
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-6

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
5 + 1 = 6
Thus the addition sentence is 5 + 1 = 6

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 7
Answer: 9 + 1 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-7

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
9 + 1 = 10
Thus the addition sentence is 9 + 1 = 10

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 8
Answer: 10 + 0 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-8

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
10 + 0 = 10
Because any number added to zero will be always the same number.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: You find 7 coins to put in your piggy bank.

  • You cannot find any more coins. Draw and color all of your coins. Then write an addition sentence to tell how many coins you have in all.
  • Your friend gives you a coin to put in your piggy bank. Draw and color all of your coins. Then write an addition sentence to tell how many coins you have in all.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 9
Answer:
5 + 2 = 7
3 + 4 = 7
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-9

Addition Number Patterns Homework & Practice 6.5

Directions:
1 and 2 Write an addition sentence to tell how many dots there are in all. Tell what you notice.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 10
Answer: 3 + 0 = 3
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-10

Explanation:
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
3 + 0 = 3
Thus the addition sentence is 3 + 0 = 3

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 11
Answer: 3 + 1 = 4
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-11

Explanation:
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
3 + 1 = 4
Thus the addition sentence is 3 + 1 = 4

Directions:
3 – 6 Complete the addition sentence. Tell what you notice. 7 You found 8 seashells at the beach yesterday. You do not find any more seashells today. Draw and color all of your seashells. Then write an addition sentence to tell how many seashells you have in all.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 12
Answer: 4 + 0 = 4
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-12

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
4 + 0 = 4
Thus the addition sentence is 4 + 0 = 4

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 13
Answer: 4 + 1 = 5
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-13

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
4 + 1 = 5
Thus the addition sentence is 4 + 1 = 5

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 14
Answer: 8 + 1 = 9
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-14

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
8 + 1 = 9
Thus the addition sentence is 8 + 1 = 9

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 15
Answer: 9 + 0 = 9
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-15

Explanation:
We have to complete the addition sentence by seeing the above image.
9 + 0 = 9
Thus the addition sentence is 9 + 0 = 9

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.5 16
Answer: 8 + 0 = 8
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.5-16

Explanation:
Given that you found 8 seashells yesterday. And no seashells total.
The total number of seashells are 8 + 0 = 8
Thus the addition sentence is 8 + 0 = 8

Lesson 6.6 Practice Addition

Explore and Grow

Directions:
Use counters in the five frame to show how many there are in all. Complete the addition sentences.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-1

Think and Grow

Directions:
Complete the addition sentence. Tell how you found your answer.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-2

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
1 and 4 gives 5
1 + 4 = 5
0 and 3 gives
0 + 3 = 3
1 and 3 gives
1 + 3 = 4

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 4 Complete the addition sentence. Tell how you found your answer. 5 Complete the addition sentences. Tell what you notice.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 3
Answer: 3
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-3

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
1 and 2 gives 3
1 + 2 = 3

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 4
Answer: 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-4

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
0 and 5 gives 5
0 + 5 = 5

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 5
Answer: 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-5

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
2 and 2 gives 4
2 + 2 = 4

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 6
Answer: 0
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-6

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
0 and 0 gives 0
0 + 0 = 0

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 7
Answer: 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-7

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
2 and 3 gives 5
2 + 3 = 5
3 and 2 gives 5
3 + 2 = 5

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • You have 4 game pieces. Some are green and some are yellow. Write an addition sentence to show partner numbers that make the whole. Color to show how you know.
  • There is 1 game piece on a game board. You put 2 more game pieces on the board. Write an addition sentence to tell how many game pieces are on the game board. Draw to show how you know.
  • You have 3 blue game pieces and 2 red game pieces. Write an addition sentence to show how many game pieces you have in all. Draw to show how you know.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 8
Answer:
2 + 2 = 4
1 + 2 = 3
3 + 2 = 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-8

Explanation:
You have 4 game pieces. Some are green and some are yellow.
There are 2 green game pieces and 2 yellow game pieces
2 + 2 = 4

Practice Addition Homework & Practice 6.6

Directions:
1 – 3 Complete the addition sentence. Tell how you found your answer.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 9
Answer: 2
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-9

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
0 and 2 gives 2
0 + 2 = 2

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 10
Answer: 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-10

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
1 and 3 gives 4
1 + 3 = 4

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 11
Answer: 3
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-11

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
1 and 2 gives 3
1 + 2 = 3

Directions:
4 Complete the addition sentences. Tell what you notice. 5 You have 5 game pieces. Some are red and some are black. Write an addition sentence to show partner numbers that make the whole. Color to show how you know. 6 There are no game pieces on a game board. You put 1 game piece on the board. Write an addition sentence to tell how many game pieces are on the game board. Draw to show how you know.

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 12
Answer: 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-12

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
1 and 4 gives 5
1 + 4 = 5
4 and 1 gives 5
4 + 1 = 5

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 13
Answer: 2 + 3 = 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-13

Explanation:
There are 2 red balls and 3 black balls
2 + 3 = 5
Thus there are 5 balls in all.

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.6 14
Answer: 0 + 1 = 1
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.6-14

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
0 and 1 gives 1
0 + 1 = 1

Lesson 6.7 Use a Group of 5 to Add

Explore and Grow

Directions:
Add more counters to make 8. Then complete the addition sentence.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 1
Answer: 5 + 3 = 8
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-1

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 8
The missing number is 3.
Thus there are 8 balls in all.

Think and Grow

Directions:
Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 2
Answer:
5 + 1 = 6
5 + 4 = 9
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-2

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure.
5 + _ = 6
The missing number is 1.
Thus there are 6 balls in all.
We have to complete the addition sentence using the above figure.
5 + _ = 9
The missing number is 4.
Thus there are 9 balls in all.

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence. 3 Draw 5 counters. Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 3
Answer: 5 + 3 = 8
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-3

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 8
The missing number is 3.
Thus there are 8 balls in all.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 4
Answer: 5 + 5 = 10
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-4

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 10
The missing number is 5.
Thus there are 10 balls in all.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 5
Answer: 5 + 2 = 7
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-5

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 7
The missing number is 2.
Thus there are 7 balls in all.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:

  • A boy holds up 5 fingers to tell his age. His sister is 9 years old. Draw more fingers to show his sister’s age. Then write an addition sentence to match your picture.
  • A girl holds up 3 fingers to tell her age. Her brother is 8 years old. Draw more fingers to show her brother’s age. Then write an addition sentence to match your picture.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 6
Answer:
5 + 4 = 9
3 + 5 = 8
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-6

Explanation:
A boy holds up 5 fingers to tell his age. His sister is 9 years old.
The addition sentence is 5 + 4 = 9

Use a Group of 5 to Add Homework & Practice 6.7

Directions:
1 and 2 Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 7
Answer: 5 + 1 = 6
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-7

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 6
The missing number is 1.
Thus there are 6 balls in all.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 8
Answer: 5 + 4 = 9
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-8

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 9
The missing number is 9.
Thus there are 9 balls in all.

Directions:
3 Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence. 4 Draw 5 counters. Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence. 5 You are decorating your friend’s cubby. You blow up 5 balloons. You need 7 balloons in all. Draw more balloons to make 7. Then write an addition sentence to match your picture.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 9
Answer: 5 + 0 = 5
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-9

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 5
The missing number is 0.
Thus there are 5 balls in all.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 10
Answer: 5 + 5 = 10
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-10

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
5 + _ = 10
The missing number is 5.
Thus there are 10 balls in all.

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.7 11
Answer: 5 + 2 = 7
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-11

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure
You are decorating your friend’s cubby. You blow up 5 balloons. You need 7 balloons in all.
We have to add 2 more balloons to make 7 balloons.
5 + 2 = 7

Lesson 6.8 Add to Make 10

Explore and Grow

Directions:
You have 10 linking cubes. Some are red and some are blue. Color to show how many are red and how many are blue. Then color to show another way. Complete the addition sentences to match your pictures.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 1
Answer:
5 + 5 = 10
7 + 3 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-1

Explanation:
You have 10 linking cubes. Some are red and some are blue.
Draw 5 red linking cubes and 5 blue linking cubes.
Add both to make 10 linking cubes.
5 + 5 = 10
Draw 7 red linking cubes and 3 blue linking cubes.
Add both to make 10 linking cubes.
7 + 3 = 10

Think and Grow

Directions:
Draw more counters to make 10. Use the ten frame to complete the addition sentence.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 2
Answer:
3 + 7 = 10
8 + 2 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-2

Explanation:
There are 10 balls in all.
We have to find the missing number to get 10.
3 + _ = 10
You need to add 7 to get 10.
3 + 7 = 10
The addition sentence is 3 + 7 = 10
We have to find the missing number to get 10.
8 + _ = 10
You need to add 2 to get 10.
8 + 2 = 10
The addition sentence is 8 + 2 = 10

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 Draw more counters to make 10. Use the ten frame to complete the addition sentence. 2 Color more linking cubes to make 10. Use the linking cubes to complete the addition sentence. 3 Color 4 linking cubes yellow. Color more linking cubes blue to make 10. Use the linking cubes to complete the addition sentence.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 3
Answer: 5 + 5 = 10
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.7-10

Explanation:
We have to find the missing number to get 10.
5 + _ = 10
You need to add 5 to get 10.
5 + 5 = 10
The addition sentence is 5 + 5 = 10

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 4
Answer: 2 + 8 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-4

Explanation:
We have to find the missing number to get 10.
2 + _ = 10
You need to add 8 to get 10.
2 + 8 = 10
The addition sentence is 2 + 8 = 10

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 5
Answer: 4 + 6 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-5

Explanation:
There are 10 linking cubes in all.
We have to write the addition sentence by using the above figure.
4 + 6 = 10
The addition sentence is 4 + 6 = 10

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: You need 10 tickets in all to win a prize.

  • You win 1 ticket. Draw more tickets to make 10. Then write an addition sentence to match your picture.
  • Your friend wins 3 tickets. Draw more tickets to make 10. Then write an addition sentence to match your picture.
  • Who needs more tickets? Circle your answer.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 6
Answer:
1 + 9 = 10
3 + 7 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-6

Explanation:
You need 10 tickets in all to win a prize.
You win 1 ticket.
1 + _ = 10
The missing number is 9.
The addition sentence is 1 + 9 = 10
Your friend wins 3 tickets.
3 + _ = 10
The missing number is 7.
The addition sentence is 3 + 7 = 10

Add to Make 10 Homework & Practice 6.8

Directions:
1 Draw more counters to make 10. Use the ten frame to complete the addition sentence. 2 Color more linking cubes to make 10. Use the linking cubes to complete the addition sentence.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 7
Answer: 7 + 3 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-7

Explanation:
We have to find the missing number to get 10.
7 + _ = 10
You need to add 3 to get 10.
7 + 3 = 10
The addition sentence is 7 + 3 = 10

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 8
Answer: 10 + 0 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-8

Explanation:
We have to find the missing number to get 10.
10 + _ = 10
You need to add 0 to get 10.
10 + 0 = 10
The addition sentence is 10 + 0 = 10

Directions:
3 Color more linking cubes to make 10. Use the linking cubes to complete the addition sentence. 4 Color 6 linking cubes yellow. Color more linking cubes blue to make 10. Use the linking cubes to complete the addition sentence. 5 You need 10 stickers in all to win a prize. You have 8 stickers. Draw more stickers to make 10. Write an addition sentence to match your picture.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 9
Answer: 4 + 6 = 10

Explanation:
There are 10 linking cubes in all.
There are 4 green linking cubes.
4 + _ = 10
The missing number is 6.
Thus the addition sentence is 4 + 6 = 10

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 10
Answer: 6 + 4 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-10

Explanation:
There are 10 linking cubes in all.
There are 4 blue linking cubes.
There are 6 yellow linking cubes.
6 + 4 = 10
Thus the addition sentence is 6 + 4 = 10

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 6.8 11
Answer: 8 + 2 = 10
Big-Ideas-Math-Answers-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-6.8-11

Explanation:
There are 8 smileys we have to make it 10.
8 + _ = 10
The missing number is 2.
The addition sentence is 8 + 2 = 10

Add Numbers within 10 Performance Task

Directions:
1 You buy more red fish than blue fish at a pet store. Color to show the fish that you buy. Then write an addition sentence to match your picture. 2 Your friend buys 5 fish. Draw and color your friend’s fish to show fewer red fish than blue fish. Then write an addition sentence to match your picture. 3 You put your food pellets into your fish bowl to feed fish. The number of food pellets is equal to the number of fish. Draw the food pellets. Then write an addition sentence to tell how many objects are in your fish bowl in all.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 1

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 2
Answer: 5 + 0 = 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-1
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-2

Explanation:
There are 5 fishes in all.
The addition sentence is 5 + 0 = 5

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 3
Answer: 3 + 2 = 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-1-1

Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-3

Explanation:
There are 2 red fishes and 3 blue fishes.
3 + 2 = 5
The addition sentence is 3 + 2 = 5

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 4
Answer: 5 + 5 = 10
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-1-1
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-4

Explanation:
There are 5 red fishes we have to make them 10.
The addition sentence is 5 + 5 = 10

Add Numbers within 10 Activity

Add and Cover
Directions:
Start at Newton. Roll a die and move forward that number of spaces. Use the numbers on the space to find how many in all. Place a counter on a cloud with that number. If you land on a sun, cover a cloud of your choice. Repeat this process until you cover all of the clouds.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 5

Add Numbers within 10 Chapter Practice

Directions:
1 Complete the sentence to tell how many students are in the group to start, how many join, and how many there are in all. 2 Complete the sentence to tell how many owls are in the group to start, how many join, and how many there are in all. Then complete the addition sentence to match.

6.1 Understand Addition

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 1
Answer: 3 + 1 = 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-1

Explanation:
There are 3 students and 1 student in joining them.
3 + 1 = 4
Thus there are 4 students in all.

6.2 Addition: Add To

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 2
Answer: 2 + 3 = 5
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-2

Explanation:
There are 2 owls and 3 owls are joining them.
2 + 3 = 5
Thus there are 5 owls in all.

Directions:
3 Circle the groups to put them together. Then write an addition sentence to tell how many objects there are in all. 4 – 6 Use 2 colors to show partner numbers that make the whole. Then complete the addition sentence to match your picture.

6.3 Addition: Put Together

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 3
Answer: 1 + 6 = 7
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-3

Explanation:
There is 1 bear and 6 cubes.
We have to combine both.
1 + 6 = 7

6.4 Addition: Partner Numbers

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 4
Answer: 9 = 5 + 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-4

Explanation:
There are 9 linking cubes in all.
Some are red and some are yellow.
Add 5 red linking cubes and 4 yellow linking cubes.
9 = 5 + 4

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 5
Answer: 6 + 2 = 8
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-5

Explanation:
There are 8 balls in all.
6 balls are red and 2 balls are yellow.
6 + 2 = 8

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 6
Answer: 3 + 3 = 6
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-6

Explanation:
There are 3 green crayons and 3 blue crayons.
The addition sentence is 3 + 3 = 6

Directions:
7 Write an addition sentence to tell how many dots there are in all. Tell what you notice. 8 Complete the addition sentence. Tell what you notice. 9 and 10 Complete the addition sentence. Tell how you found your answer. 11 Complete the addition sentences. Tell what you notice.

6.5 Addition Number Patterns

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 7
Answer: 5 + 1 = 6
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-7

Explanation:
By seeing the above figure we have to count the number of dots.
5 + 1 = 6
Thus the addition sentence is 5 + 1 = 6

Question 8.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 8
Answer: 8 + 0 = 8
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-8

Explanation:
Add 8 and 0
8 + 0 = 8
The addition sentence is 8 + 0 = 8

6.6 Practice Addition

Question 9.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 9
Answer: 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-9

Explanation:
Add 2 and 2 we get 4
The addition sentence is 2 + 2 = 4

Question 10
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 10
Answer: 0
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-10

Explanation:
Add 0 and 0 we get 0
The addition sentence is 0 + 0 = 0

Question 11.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 11
Answer: 3
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-11

Explanation:
Add 2 and 1 we get 3
The addition sentence is 2 + 1 = 3
Add 1 and 2 we get 3
The addition sentence is 1 + 2 = 3

Directions:
12 Draw more counters to show how many in all. Use the ten frame to complete the addition sentence. 13 Color 3 linking cubes yellow. Color more linking cubes blue to make 10. Use the linking cubes to complete the addition sentence. 14 You need 10 tickets in all to win a prize. You win 2 tickets. Draw more tickets to make 10. Then write an addition sentence to match your picture.

6.7 Use a Group of 5 to Add

Question 12.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 12
Answer: 4
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-12

Explanation:
We have to complete the addition sentence using the above figure.
5 + _ = 10
The missing number is 5.
5 + 5 = 10
Thus there are 10 balls in all.

6.8 Add to Make 10

Question 13.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 13
Answer: 3 + 7 = 10
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-13

Explanation:
There are 10 linking cubes.
Draw 3 yellow linking cubes and 7 blue linking cubes.
The addition sentence is 3 + 7 = 10

Question 14.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 chp 14
Answer: 2 + 8 = 10
Big-Ideas-Math-Solutions-Grade-K-Chapter-6-Add-Numbers-within-10-chp-14

Explanation:
Total number of tickets = 10
You win 2 tickets.
2 + _ = 10
The missing number is 8
2 + 8 = 10
The addition sentence is 2 + 8 = 10

Final Words

The answers are shown in this article regarding i.e, Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 6 Add Numbers within 10 are prepared by the math experts. After finishing your practice we suggest you guys solve the questions given at the end of the chapter. So that you can know in which topic you are lagging. Also, bookmark our site to get the solutions of all Big Ideas Math Answers Grade K Chapters.

Leave a Comment

Scroll to Top